Διακόσμηση τοίχων








Αν θέλετε να ανανεώσετε το χρώμα των τοίχων σας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε μία τεχνοτροπία η οποία θα δώσει μια άλλη διάσταση στο χώρο σας περισσότερο καλλιτεχνική. οι τέσσερις τεχνικές είναι που σας παρουσιάζουμε είναι οι πιο δημοφιλείς, και σχετικά εύκολες στην εφαρμογή.   

1. ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ


  Xρησιμοποιήστε συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων, μιας σκούρας απόχρωσης φόντου και μίας ανοικτής για το σκούπισμα ή το αντίθετο. Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε πρέπει θα διατηρούν ανέπαφο τον τοίχο και να μην αφήνουν υπολείμματα όταν έρχονται σε επαφή. Για το βούρτσισμα θα χρειαστείτε μία βούρτσα ή ένα σκουπάκι ανάλογα με το πόσο αραιές ή πυκνές θέλετε τις γραμμές. Η ένταση της αντίθεσης των χρωμάτων διαφέρει ανάλογα με την πίεση που ασκείτε. Χτενίστε με το βουρτσάκι την νωπή δεύτερη στρώση χρώματος και φτιαχτέ σχέδια της αρεσκείας σας!   

ΤΙΡ: πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή της τεχνοτροπίας στον τοίχο είναι ωφέλιμο να κάνετε μερικές δοκιμές σε επιφάνεια που μοιάζει με τοίχο ή σε ένα ασταρωμένο κόντρα πλακέ




2. ΤΑΜΠΟΝΑΡΙΣΜΑ  



Το ταμπονάρισμα μπορεί να γίνει είτε με πινέλο είτε με φυσικό σφουγγάρι. Παρόλο που το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και με τα δύο εργαλεία, το σφουγγάρι θεωρείται λιγότερο χρηστικό αλλά αφήνει καλύτερο αποτέλεσμα από το πινέλο. Περνάμε κατα προτίμηση μια στρώση ανοιχτού χρώματος στη βάση και από πάνω ταμπονάρουμε το πιο κλειστό ή έντονο χρώμα. Λάβετε υπόψιν ότι λόγω της μικρής επιφάνειας που καλύπτουν και τα δύο εργαλεία για το ταμπονάρισμα, η τεχνοτροπία αυτή είναι χρονοβόρα. 


ΤΙΡ: Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτόνι με τουλάχιστον την μια επιφάνεια του ευθεία και καλύψτε την περιοχή που έχει ήδη επεξεργαστεί από την περιοχή που ταμπονάρεται.  




3.  ΡΟΛΑ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ      





Τα ρολά τεχνοτροπίας αποτελούν μία πολύ εύκολη και γρήγορη τεχνοτροπία. Στο εμπόριο υπάρχουν ποικίλα σχέδια ρολών τεχνοτροπίας.Πλαισιώνετε με προσοχή τον τοίχο στον οποίο θα εφαρμόσετε την τεχνοτροπία με μία χαρτοταινία.Στην συνέχεια ένα χρώμα φόντου και από πάνω ένα διαφορετικό χρώμα με το ρολό τεχνοτροπίας. Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε ανοικτότερο χρώμα φόντου από το χρώμα της τεχνοτροπίας. Μια καλή ιδέα είναι αντί για δεύτερο χρώμα να εφαρμόσετε γυαλιστερό ακρυλικό βερνίκι, τα σχέδια θα γίνουν γυαλιστερά και πιο φίνα. Αποφύγετε να περάσετε το φόντο της τεχνοτροπίας με το ακρυλικό βερνίκι γιατί κάτω από την μονοκόμματη στρώση βερνικιού θα δημιουργηθεί μούχλα.


ΤΙΡ :Αποκολλήστε την χαρτοταινία πριν στεγνώσει το χρώμα και δημιουργηθεί κρούστα






4.  ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΤΟΙΧΟΣ 




Υπάρχουν δύο ήδη διακοσμητικών επιχρισμάτων τα τριφτά (με υψηλό ποσοστό κόκκων φυσικής πέτρας) και τα σπατουλαριστά (δεν περιέχουν κόκκους πέτρας). Τα τριφτά τα τρίβουμε προς όποια κατεύθυνση θέλουμε στον νωπό τοίχο χαράζοντας τον.
Τα σπατουλαριστά τα απλώνουμε στον τοίχο σε μια αρκετά παχιά στρώση, αφού έχουμε ασταρώσει. Στην συνέχεια τα επεξεργαζόμαστε με σπάτουλα, τριβίδι, σφουγγάρι, βούρτσα, ή με ειδικό ρολό τεχνοτροπίας. Τα διακοσμητικά επιχρίσματα συνοδεύονται από τα κατάλληλα έτοιμα χρώματα που περιέχουν την ίδια βάση με το επίχρισμα. Βάφετε αφού στεγνώσει με το ειδικό χρώμα αραιωμένο και εφαρμόζεται την τεχνική του σκουπίσματος με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Με το τριβείο, με 150άρι γυαλόχαρτο, μπορείτε να τονίσετε ακόμη περισσότερο τα σημεία που προεξέχουν....











Οργανωμένα & όλα στην ώρα τους!! Τηλ. κέντρο: 210. 7516.111 - 222 - 722
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site μας! Απλά κάντε κλικ εδώ



Δημοφιλείς αναρτήσεις