ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ - ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ










Σήμερα, η τεχνολογία της παραγωγής των κουφωμάτων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και προσφέρει πολλά υλικά για την κατασκευή ποιοτικών κουφωμάτων. Το κάθε υλικό που χρησιμοποιείται έχει τις δικές του εφαρμογές και φυσικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.




Το πλεονέκτημα των συνθετικών κουφωμάτων PVC είναι ότι έχει εξαιρετικά υψηλό συντελεστή θερμομόνωσης. Οι μονάδες παραγωγής τέτοιων κουφωμάτων είναι οι περισσότερες άρτια εξοπλισμένες με μηχανολογικό εξοπλισμό νέας γενιάς και παράγουν κουφώματα με καλές εφαρμογές και άριστη λειτουργικότητα. Από πολλούς όμως αμφισβητείται η αντοχή του στις καταπονήσεις, την ηλιακή ενέργεια και η χρήση του σε πολύ μεγάλα ανοίγματα.
Όσο αναφορά τις καταπονήσεις του, ένα πιστοποιημένο συνθετικό κούφωμα πρέπει να πληρεί τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής ένωσης. Η τοποθέτηση μεταλλικής ενίσχυσης θερμής γαλβάνισης με συγκεκριμένο πάχος είναι βασική προδιαγραφή για την κατασκευή του συνθετικού κουφώματος και συντελεί στην αύξηση της αντοχής κατά την στρέβλωση από καταπονήσεις και υπεριώδη ακτινοβολία. 
Οι προδιαγραφές είναι συγκεκριμένες και δίνονται από τον κατασκευαστή του προφίλ, έτσι δικαίως εκφράζεται η άποψη ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ μεγάλα ανοίγματα διότι τα προφίλ σε σχέση με τα προφίλ άλλων υλικών είναι τυποποιημένα. Παρόλα αυτά στις προδιαγραφές του Συνθετικού κουφώματος υπάρχει και άνοιγμα μέχρι 6 μέτρα με την κατασκευή δίφυλλου Επαλλήλου με μηχανισμό ανύψωσης φύλλου, με εξαιρετικά υψηλό δείκτη θερμομόνωσης, άριστη λειτουργικότητα και αισθητική. Άλλα βασικά πλεονεκτήματα των Συνθετικών κουφωμάτων είναι ο υψηλός δείκτης ηχομόνωσης, η ομοιογενής συγκόλληση των πλαισίων χωρίς την χρήση εξαρτημάτων, η ελάχιστη συντήρηση που απαιτείτε.


Βασικά μειονεκτήματα είναι η περιορισμένη γκάμα διατομών αλλά κυρίως των χρωμάτων αλλά και η πληθώρα προφίλ που κυκλοφορούν στην αγορά που δεν είναι όλα της ίδιας ποιότητας και που απαιτείτε έρευνα από τον καταναλωτή για να το διακρίνει.

Τα ξύλινα κουφώματα είχαν και θα έχουν το δικό τους κοινό που τα προτιμά για την υψηλή θερμομόνωσης και ηχομόνωση που έχουν αλλά κυρίως για την αίσθηση ζεστασιάς που παρέχουν στον χώρο. Αυτή η αίσθηση είναι επακόλουθο της φυσικότητας του ξύλου που είναι ένα οργανικό υλικό και ως εκ τούτο το τίμημα είναι η συνεχή ανάγκη συντήρησης. Επίσης η κατασκευή των ξύλινων κουφωμάτων απαιτεί μεγάλη ποσότητα ξυλείας, κάτι που επηρεάζει άμεσα τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες.

Τα κουφώματα αλουμινίου παρουσιάζουν πλεονεκτήματα όπως υψηλή μηχανική αντοχή, μεγάλη ποικιλία διατομών για εφαρμογές και λύσεις σε οποιαδήποτε αρχιτεκτονική ανάγκη, δυνατότητα χρωματισμού από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών. Μέχρι πριν λίγα χρόνια το βασικό μειονέκτημα ήταν οι ανεπαρκές θερμομονωτικές του ιδιότητες. Σήμερα όμως με την ανάπτυξη συστημάτων με θερμοδιακοπή έχουν καταφέρει να πετύχουν επαρκή συντελεστή θερμομόνωσης ανεβάζοντας όμως το κόστος κατασκευής τους. Επίσης πολύ σημαντικό είναι η επιλογή του κατασκευαστή αφού στην χώρα μας υπάρχουν πάνω από 10.000 κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου ανεξαρτήτου μεγέθους. Οι εταιρείες που είναι πιστοποιημένες και ακολουθούν τις προδιαγραφές που ορίζει το πρότυπο είναι λίγες και λόγω της ανάγκης χειρωνακτικής εργασίας η ποιότητα του τελικού προϊόντος εξαρτάτε από τον κατασκευαστή.



                                                                                                                      

Γιατί να προτιμήσετε την anakainisi για την αγορά και τοποθέτηση των αλουμινίων σας; Πόσο θα μου κοστίσουν τα κουφώματα του σπιτιού μου;

 Στην anakainisi πρωταρχικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του καταναλωτή, & όχι η πώληση & προώθηση των κουφωμάτων & υλικών της κάθε εταιρίας.

  Στην Ελληνική αγορά κυκλοφορούν οχτώ με δέκα περίπου μάρκες κουφωμάτων αλουμινίου. Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι έχουν το καλύτερο προϊών και βέβαια στην καλύτερη τιμή.
Αυτό όμως που ποτέ δεν θα κάνουν, είναι το να συγκρίνουν το δικό τους προϊόν με ένα άλλο προϊόν κάποιας αντίστοιχης εταιρίας (ονομαστικά).
π.χ. ένα κούφωμα της europa με ένα της alousystem, η ένα της etemτης kommerling κ.τ.λ κ.τ.λ. Λογικό είναι!… δεν θα κάνουν διαφήμιση στους άλλους (έστω και μαύρη).
Ένας αλουμινάς συνεργάζεται με δυο η τρεις εταιρείες αλουμινίων (μάρκες). Ο λόγος που δεν μπορεί να συνεργαστεί με όλες είναι γιατί η κάθε μάρκα αλουμινίου απαιτεί τα κατάλληλα εργαλεία & καλούπια, τα όποια είναι πανάκριβα & για να μπορέσει να κατασκευάσει κάποιος κουφώματα & από τις δέκα εταιρείες, θα πρέπει να επενδύσει κάποια χιλιάδες euro, όπου θα ήταν παράλογο & πέρα κάθε λογικής. Με το να επενδύσει κάποιος σε μια η δυο εταιρίες, έχει καλύτερες εκπτώσεις & μεγαλύτερο κέρδος, με αποτέλεσμα να σας πουλήσει αυτά που κατασκευάζει & σαφώς θα σας πει ότι επιλέξατε την καλύτερη μάρκα αλουμινίου. Λογικό είναι!...να πουλήσει θέλει ο άνθρωπος!.

Στην anakainisi η φιλοσοφία μας είναι εντελώς διαφορετική.
α. Σας παρουσιάζουμε δείγματα κουφωμάτων & από τις “δέκα” εταιρίες, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα (αισθητικής) για το αλουμινένιο κούφωμα που θα επιλέξετε.
   
β. Σας παραδίνουμε έγγραφος τις επίσημες προδιαγραφές και το κόστος των αλουμινίων, έτσι ώστε να είστε εσείς που θα επιλέξετε πιο αλουμίνιο ταιριάζει στις ανάγκες του σπιτιού σας και της τσέπης σας, και όχι κάποιος που απλά προσπαθεί να  σας πουλήσει.

Με αυτών τον τρόπο οι πελάτες μας, αποκτούν πλήρη τεχνική ενημέρωση σε 20΄λεπτά, και θα επιλέξουν μόνοι τους για το πιο κούφωμα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, είτε από θέμα οικονομικό είτε από αισθητικής - design. Τόσο λοιπόν χρειάζονται οι τεχνικοί της anakainisi για να σας ενημερώσουν…20 λεπτά από τον χρόνο σας!

Όσο αφορά το αν εμείς έχουμε και από τις “δέκα” εταιρίες τα κατάλληλα εργαλεία και καλούπια; Όχι δεν τα έχουμε γιατί απλούστατα εμείς είμαστε εταιρία παροχής υπηρεσιών, και αυτό που έχουμε είναι  επαγγελματίες πιστοποιημένους τεχνικούς και από τις “δέκα” επώνυμες εταιρίες, με αποτέλεσμα ο πελάτης μας να βάζει στο σπίτι του η στον επαγγελματικό του χώρο, το κούφωμα που προτιμά από έναν πιστοποιημένο κατασκευαστή αλουμίνια, και βεβαία είναι σίγουρος ότι το αλουμίνιο που τοποθέτησε είναι γνήσιο, από πιστοποιημένο τεχνικό και με γραπτή εγγύηση.     
                          
Γ.  Η εταιρία μας ασχολείται με τις ανακαινίσεις των ακινήτων. Όπως καταλάβετε, σας παρέχουμε επαγγελματίες όλων τον ειδικοτήτων και καλύπτουμε όλο το φάσμα των οικοδομικών εργασιών.
Στην περίπτωση λοιπόν τις τοποθέτησης των κουφωμάτων σας από εμάς, σας καλύπτουμε εντελώς δωρεάν, όλες τις υπόλοιπες εργασίες που αναγκαστικά θα σας προκύψουν σε μια αντικατάσταση κουφωμάτων, και πιθανών κάποιοι να μην σας τις αναφέρουν.. όπως: Το σοβάτισμα στα αποξηλωμένα σημεία, το στοκάρισμα και ελαιοχρωματισμός των επίμαχων σημείων στα τοιχία καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί και κάποια τοποθέτηση γυψοσανίδας για την αποκατάσταση των κενών του παλαιού σας ρολού, την αποκομιδή των μπαζών καθώς και λεπτομερή καθαρισμό από τα μπάζα και τις σκόνες, εκεί που εργαστήκαν τα συνεργία μας.    

 Με λίγα λόγια, εμείς σας παρέχουμε έναν σοβατζή, έναν μπογιατζή, έναν γυψαδόρο και βεβαία την αποκομιδή των μπαζών ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, και αυτό γιατί …στην anakainisi σας παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, με πράξεις και όχι με λόγια.







Δημοφιλείς αναρτήσεις